Ida&billy Architects's Taikoo Hui Sustainable Washroom Washroom

Ida&billy Architects Reveals The Taikoo Hui Sustainable Washroom Washroom

Ida&Billy Architects, the maker of the award winning work Washroom by Ida&Billy Architects spells out, A bright grotto–a contemporary abstraction of nature–is the design concept for this underground washroom. Sustainability, spatial sculpting, human comfort drive the design. The grotto retains the original layout, uncovers two round, tilted square columns to form a unique white mass; seamless curve surfaces diffuse light and omit dirty edges. Plants, irrigated by filtered greywater, purify the air, add life and colors. The original sandstones are crushed as gold aggregates of the new terrazzo floor. Integrated tap-hand dryer, waterless urinal and toilet largely reduce water-use and waste..

Ida&billy Architects's Taikoo Hui Sustainable Washroom Washroom Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=46875

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Cult homepage.

Design Studio
Copyright © 2010 - 2018 Design Cult - designcult.net - All Articles